Εκτύπωση E-mail


Επιλέγω Μεταπτυχιακό


Στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών και των πολυεθνικών ομίλων, οι απαιτήσεις από τα στελέχη είναι συνεχώς αυξανόμενες, αφού τα στελέχη αποτελούν την καρδιά της κάθε επιχείρησης και η ποιότητά τους καθορίζει τις προοπτικές της. Η παγκοσμιοποιημένη οικονομία και ο διεθνής ανταγωνισμός συνεπάγονται διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις ποιότητας, καινοτομίας και προσαρμογής των γνώσεων εκ μέρους των στελεχών.

Ειδικότερα στον χρηματοοικονομικό κλάδο, οι αλλαγές είναι συνεχόμενες και ραγδαίες, γεγονός που κάνει απαραίτητη τη δια βίου μάθηση για όσους επιθυμούν την επαγγελματική τους εξέλιξη. Πριν δέκα χρόνια έννοιες όπως «αξία σε κίνδυνο», «απόδοση διορθωμένη για τον κίνδυνο», «δομημένο ομόλογο», «hedge fund», κλπ. ήταν άγνωστες, ενώ σήμερα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος.

Έως τον Ιούνιο του 2007, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα στεγαστικά δάνεια subprime, σε συνδυασμό με την καινοτομία των τιτλοποιήσεων, θα οδηγούσαν στη μεγαλύτερη μεταπολεμική χρηματοοικονομική κρίση, η οποία στη συνέχεια μεταφράστηκε σε διεθνή αναπτυξιακή ύφεση, αναδεικνύοντας έτσι, έστω και με αρνητικό τρόπο, τον αυξημένο ρόλο του χρηματοοικονομικού συστήματος στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

Το Μάστερ στη Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι στο μαραθώνιο ανανέωσης και προσαρμογής των γνώσεων στο χώρο της χρηματοοικονομικής. Εμπεδώνει την κριτική σκέψη, διδάσκει την καινοτομία και εξοπλίζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να μπορούν στη συνέχεια όχι μόνο να ενταχθούν με επιτυχία στο σημερινό εργασιακό χώρο, αλλά και να έχουν την ικανότητα ανανέωσης και προσαρμογής των γνώσεών τους στις μελλοντικές εξελίξεις της χρηματοοικονομικής.


image Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλεί υποψηφίους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων στα ΠΜΣ:

Υποβολή Αιτήσεων από 16/3/2017 - 21/7/2017
.

Τάσος Βασιλείου
CFA
Global Markets Economist Strategy and Economic Research Division National Bank of Greece


"Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική του Πανεπιστημίου Πειραιώς με εφοδίασε με στιβαρές γνώσεις που συντελούν αποτελεσματικά στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Πρωτίστως, όμως, οι καθηγητές του Προγράμματος μου ενέπνευσαν την πολύτιμη αγάπη και τον απαραίτητο ζήλο για την συνεχή μάθηση γύρω από την επιστήμη της Χρηματοοικονομικής και συνέβαλαν καθοριστικά στο να είμαι ευτυχής για τον επαγγελματικό χώρο που διάλεξα. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ένα υψηλής προστιθέμενης αξίας, ουσιαστικότατο στοιχείο ενός βιογραφικού σημειώματος και όχι απλώς ένα επιπλέον τυπικό προσόν"

Όλγα Κοσμά
Economic Analyst
Division of Economic Research & Forecasting
EFG Eurobank Ergasias S.A.

"Σήμερα οι μεταπτυχιακές σπουδές αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, γι’ αυτό η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Το πρόγραμμα ξεχωρίζει πρωτίστως για το διδακτικό προσωπικό του, το οποίο αποτελείται και από ανθρώπους «της αγοράς», υψηλά καταρτισμένους, που προσαρμόζουν το μάθημά τους στις σύγχρονες εξελίξεις. Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές μαθαίνουν να συνδυάζουν τη θεωρία με τις πρακτικές εφαρμογές, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος"

Γιώργος Νικολόπουλος
Treasury Division
Group Treasury Administration & Systems Integration
National Bank of Greece

"Με τη δημιουργία κατάλληλα διαφοροποιημένων ομάδων πραγματοποιούνται εργασίες στην εκάστοτε χρηματοοικονομική επικαιρότητα, όπου καλλιεργείται έντονα το πνεύμα της συνεργασίας. Δοκιμάζονται οι δεξιότητες του σπουδαστή απέναντι σε ένα ισχυρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά και στην πρόκληση να ανταλλάσσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του, με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο"

Κατερίνα Πανοπούλου
Lecturer Department of Statistics and Insurance Science University of Piraeus, Greece
Research Associate IIIS, Trinity College Dublin
"Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου σπουδές. Με εφοδίασε με όλα τα κατάλληλα εργαλεία για την αγορά εργασίας τόσο σε θεωρητικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Η εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής μου στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος με έκανε ανταγωνιστική στην Ελλάδα και το εξωτερικό"

Δημήτριος Παπαδάκος
Credit Analyst
Marfin – Egnatia Bank

Είχα την τύχη να αποφοιτήσω από το καλύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο χώρο της Χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα γεγονός που μου προσέφερε πολλαπλά οφέλη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το μεταπτυχιακό μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύγχρονη αγορά εργασίας και αποτιμάται ανάλογα στον χώρο των επιχειρήσεων. Παράλληλα, πέραν του πλήθους των γνώσεων και του κύρους που παρέχει, διαθέτει εξαιρετικού ήθους και επιστημονικής κατάρτισης διδασκάλους γεγονός που του προσδίδει ιδιαίτερη αξία

Θεολόγος Παντελίδης
Lecturer
Department of Economics,
National University of Ireland
Maynooth, Ireland
" Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για μια πετυχημένη καριέρα στον χρηματοπιστωτικό χώρο και επιπλέον θέτει τις βάσεις για σπουδές διδακτορικού επιπέδου"

Φλώρα Ρούσσου
Τμήμα Ανάλυσης Πιστωτικού & Λειτουργικού Κινδύνου
Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος
Τράπεζα της Ελλάδος


"Είμαι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., ωστόσο το μεταπτυχιακό αυτό μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για μία πετυχημένη σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα. Κατά την γνώμη μου, το πρόγραμμα σπουδών ήταν άρτιο με διακεκριμένο διδακτικό προσωπικό, και γι αυτό συστήνω ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση του"

Θεοδόσης Σαμπανιώτης
Senior Economic Analyst
Division of Economic Research & Forecasting
Eurobank EFG S.A.

"H συνέχιση των σπουδών μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής αποδείχτηκε μία σωστή επιλογή. Με εφοδίασε με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να ανταπεξέλθω στις υψηλές απαιτήσεις του σύγχρονου διεθνοποιημένου εργασιακού περιβάλλοντος."

Γιώργος Σαράφογλου
Υπεύθυνος Εφαρμογών Διοικητικής Πληροφορήσεως
Διεύθυνση Μηχανογραφικών Εφαρμογών
Alpha Bank

"Το πρόγραμμα καταφέρνει με ιδανικό τρόπο να αποτελέσει για τους Θετικούς Επιστήμονες μια γέφυρα με τον κόσμο της χρηματοοικονομικής"

Ιωάννα Σεραφείμ
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Διεύθυνση Παρακολούθησης και Ελέγχου Συναλλαγών
Οικονομολόγος

"Η καλύτερη πλευρά του μεταπτυχιακού προγράμματος, πέρα από το σύγχρονο περιεχόμενο των μαθημάτων, το συνδυασμό πρακτικών εφαρμογών και θεωρητικής γνώσης, είναι η συναναστροφή με τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στο σύγχρονο χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι σίγουρα εμπειρία ζωής"

Ηλίας Τσιριγωτάκης
Ιnvestment Αnalyst
Χρηματοοικονομική και Επενδυτική Διαχείριση,Investment Banking
Τράπεζα Κύπρου

"Μου έδωσε τις κατάλληλες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις ώστε να μπορέσω να διεκδικήσω δυναμικά θέσεις εργασίας στα πιο περιζήτητα τμήματα των καλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας"