Εκτύπωση E-mail

Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής

Σεμινάρια


UNIPI 22.JPG

Τα σεμινάρια διοργανώνονται από τους Γιώργο Σκιαδόπουλο και Μιχάλη Ανθρωπέλο. Πραγματοποιούνται καθ'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου (Οκτώβριος με μέσα Ιανουαρίου και Μάρτιος με μέσα Ιουνίου), κάθε Πέμπτη από τις 16:00 εώς τις 18:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου (ισόγειο, οδός Καραολή & Δημητρίου 80).

Τα σεμινάρια στοχεύουν στην προώθηση της γνώσης στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης και των σχετικών περιοχών της Οικονομικής, της Οικονομετρίας και της Λογιστικής.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές  που προέρχονται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού παρουσιάζουν και συζητούν τις ερευνητικές του δραστηριότητες. Στο παρελθόν γνωστοί ερευνητές από τα πανεπιστήμια του  Cornell, Chicago, Columbia, ECB, HEC Lausanne, INSEAD, LBS, LSE, McGill, Northwestern, New York University, New York Fed, Oxford, UCLA, University of Southern California Warwick, Wharton κλπ έχουν παρουσιάσει εργασίες τους.

Το Τμήμα της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς θεωρείται το κορυφαίο στον κλάδο της Χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα και έχει ως επίτιμους διδάκτορες τους καθηγητές George Constantinides (University of Chicago) και Stephen Ross (MIT).  Tα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος έχουν δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά όπως το  American Economic Review, Quarterly Journal of Economics, Management Science, Journal of Finance, Review of Financial Studies, Journal of Financial and Quantitative Finance, Journal of Business, Journal of Banking and Finance, Journal of Money, Credit and Banking, Econometric Theory, κλπ.

Για πληροφορίες σχετικά με τα πρόσφατα αλλά και τα παρελθόντα σεμινάρια (συγγραφέας και άρθρο), επιλέξτε μια από τις επιλογές που ακολουθούν ή επικοινωνήστε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


bullet Πρόγραμμα Σεμιναρίων  | Εαρινό 2017

bullet Όλα τα Σεμινάρια


.

.

..